2x Pšenica - 10 kg

Kód tovaru: 194
Hmotnosť: 20 kg

ČASOVO OBMEDZENÁ AKCIA

Ekonomické krmivo pre hydinu. Zaistite zvieraťu prísun pitnej vody. Úplný popis
Skladom
7,33 €

Ďalšie varianty produktu

Pšenica 20 kg

Jedná sa o ekonomickú variantu kŕmení vašej hydiny. Využite našu cenovú ponuku a zaobstarajte vašim slípkám ale aj vodné hydine poriadny nášup a kúpte si rovno 20 kg pšenice.

Pšenica je jeden z najdôležitejších zdrojov proteínov, ktorých obsahuje viac ako kukurica a ryža. Svetová produkcia sa pohybuje okolo 670 miliónov ton v mnohých rôznych odrodách. Užíva sa hlavne mletá na výrobu bieleho pečiva, ale aj na výrobu pšeničného piva a na kŕmenie hydiny po celom svete.

Obilniny tvoria základ každého slepačieho jedálnička, avšak čo chovateľ, to iný názor. Avšak pre sliepky sú dôležitým zdrojom vitamínov aj minerálov. Každá sliepočka je náročnejšie stravníci, a tak zostavenie toho najlepšieho jedálnička občas zaberie aj celé dni.

Niečo málo z histórie

Pšenica je polyploidné, s trojicou zdvojených génov. Bola vypěstěna z voľne rastúcich tráv vo východnom Stredomorí alebo v Etiópii a po Starom svete sa rozšírila už v neolite. Do Ameriky ju priniesli španielski misionári v 16. storočí. V 20. storočí vytlačili nové odrody v Európe mnoho krajových odrôd aj raž a dnes využívajú genetickej modifikácie pre skrátenie stebla, pretože s modernými hnojivami by inak vyrástla príliš vysoká a lámala by sa.

výhody pšenica

  • cenovo dostupná pre každého chovateľa
  • skonzumuje ju akékoľvek vaše hydina
  • pri správnom uskladnení vám vydrží aj rok
  • lacný zdroj energie a vitamínov

naklíčené pšenica

Naklíčené obilie, zvlášť v zime, kedy hydinu v zasneženej a zamrznutej pôde nemá čo zobať, má veľký význam. Každý kľúčik obsahuje veľa vitamínov a enzýmov, ktoré podporia úžitkovosť každej nosnice či mladej kuřičky. Naklíčené obilie je mäkší a pre hydinu tak ľahko stráviteľné. Spravidla sa nakličuje pšenica alebo jačmeň.


Novinky a akcie zasielame zdarma

Postup ako prípadne zrušiť odber noviniek nájdete v každom zaslanom e-mailu.